RECEPT EIWITRIJKE HAVERMOUTPANNENKOEKEN
De eitwitrijke havermoutpannenkoeken zijn makkelijk en snel te maken. En… super lekker! De havermoutpannenkoeken zijn een makkelijk alternatief voor brood. Het gebruik van fruit zorgt voor een ultieme frisse maar gezonde maaltijd. De pannenkoeken zitten boordevol eiwitten en bevatten complexe koolhydraten waardoor je langer vol zit. Dit past perfect in het dieet van de fanatieke sporter.
Ingrediënten havermoutpannenkoeken
- 70 gram havermout (hoe fijner de havermout, hoe beter);
- 30 gram proteïnepoeder (vanille/banaan);
- 200 milliliter halfvolle melk;
- 1 ei.
Bereiding havermoutpannenkoeken
- Het beslag bereid je eenvoudig met een shakebeker. Doe de havermout, proteïnepoeder en het ei in de shaker en schud het tot een klontvrij beslag is.
- Verhit een koekenpan met olie of boter. Bak de pannenkoeken op laag vuur in enkele minuten gaar. Zodra de pannenkoek bewogen kan worden in de koekenpan kan het omgedraaid worden.
Het eiwitrijke havermout pannenkoeken recept is geschikt voor de vanille– of bananen proteïnepoeder. Ben jij een zoetekauw? Voeg dan een aantal druppels zoetstof toe van bijvoorbeeld Stevia. Hierin zitten geen calorieën. De halfvolle melk kan eventueel vervangen worden door amandel- of sojamelk.
VOEDINGSWAARDEN
- Kcal: 180
- Koolhydraten: 17,5 gram
- Vezels: 2,3 gram
- Suikers: 3,9 gram
- Eiwitten: 15,5 gram
- Vetten: 4,7 gram
- Natrium: 21mg
- Cholestrol: 62mg