Herzog Medical logo

Herzog Medical is een internationale speler op het gebied van therapeutische kousen binnen de sportwereld. De compressiekousen hebben op drie manieren een gunstige werking vóór-, tijdens- en na sportbeoefening;

  • Blessurepreventie;
  • Inzetbaar bij blessurebehandeling;
  • Herstel- en prestatiebevorderend.

Met de Sportcompressiekousen van Herzog Medical sport je fijner en loop je soepeler. De kousen bevorderen het herstel na inspanning en verkleinen de kans op blessures.

Herstel – en prestatiebevorderend

Bij intensieve inspanning en grote schokbelasting zal er spiercelweefsel worden afgebroken. Spiercelresten binden water in de ruimte tussen de cellen waardoor de microcirculatie nadelig wordt beïnvloed. De toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de spiercel wordt belemmerd en de afvoer van melkzuur (afvalproduct van het verbrandingsproces) en koolzuurgas stagneert.

De kousen bieden een relatief hoge compressie op enkelniveau met een afnemend verloop richting knie. Door de verhoogde druk op het spierweefsel wordt het te veel aan vocht, met daarin opgelost de afvalstoffen van het verbrandingsproces, vanuit de tussencelruimte weer in de circulatie gedwongen. De zo essentiële afnemende druk van de kous waarborgt dat het bloed in de aderen, tegen de zwaartekracht in, richting het hart adequaat wordt teruggevoerd.

Het is aan te bevelen om de kousen tot geruime tijd na de inspanning, te dragen om optimaal te profiteren van de herstelbevorderende eigenschappen van de kous.

De juiste maat Herzog compressiekousen

Doordat het onderbeen op zes verschillende punten wordt opgemeten is een perfecte pasvorm van de kousen gegarandeerd. Met een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en presteer je beter. Op de pagina van de compressiekousen vindt u een handige meetmethode. Na het opmeten en invullen berekend de calculator welke maat u nodig heeft. Het opmeten is cruciaal voor de werking van de compressie.

Het uittrekken van de Herzorg compressiekousen

Het aan- en uittrekken van de Sportcompressiekousen van Herzog Medical kan soms weleens lastig zijn doordat de compressieniveau op enkelniveau het hoogste is. Dat moeizaam uittrekken is feitelijk het bewijs van een juiste afnemende drukgradiënt. Gelukkig is er zoals je op bijgaande video kunt zien is er een heel eenvoudig hulpmiddel dat vrijwel bij iedereen thuis is, namelijk een plastic zak. Die zak moet zodanig groot zijn dat je hele voet erin kan, liefst tot halverwege je kuit. Je trekt de zak over je voet met kous of tube en sla dan de boord om naar beneden. Zorg ervoor dat de gladde plastic zak onder de omgeslagen boord van kous of tube zit. Nu trek je heel makkelijk de kous of tube uit.

Overzicht producten Herzog Medical