Logo Push Sports

Gezond en veilig sporten mogelijk maken. Dat is de drijfveer van Push Sports. Bij blessures, ter preventie of bij overbelasting biedt Push Sports braces waarmee de gebruiker weer controle krijgt over zijn sport. In het assortiment beschikt Push Sports over een Polsbrace, Polsversteviger, Duimbrace, Enkelbrace Kicx, Enkelbrace 8, Kniebrace, Patellabrace en een Elleboogbrace.

VOOR SPORTERS, DOOR SPECIALISTEN

De Push Sports lijn is ontwikkeld door een team van ervaren specialisten in nauwe samenwerking met sporters en sportprofessionals en sluit precies aan op de wensen van de gebruiker. Het efficiënte gebruik van hoogwaardige materialen resulteert in een lijn van ultradunne en zeer comfortabele sportbraces. Braces die de gewrichten ondersteunen bij het sporten én die door hun slanke design ideaal zijn om te dragen in sportschoenen en onder sportkleding. De Push Sports lijn is ontstaan vanuit de medische achtergrond van Push Braces. Elke brace heeft dan ook een doordachte functie, optimaal afgestemd op gezond en veilig sporten.

EEN VRIJ GEVOEL

Bewegingsvrijheid tijdens sport is een belangrijke voorwaarde die Push Sports aan haar producten stelt. Enerzijds wordt dit gerealiseerd door het geblesseerde gewricht bij letselgevoelige bewegingen te ondersteunen. Zo beschikt de Push Sports Duimbrace over een kapje en effectief bandsysteem dat het aangedane duimgewricht stabiliseert en zorgen de ondersteunende baleinen in de polsbrace ervoor dat dorsaal- en palmairflexie in het polsgewricht beperkt worden. Anderzijds leggen de sportbraces geen enkele bewegingsbeperking op waar dat niet nodig is. Zo kan de voet bij het dragen van de Push Sports Enkelbrace Kicx volledig worden afgewikkeld en ondervindt de knie geen enkele beperking van de Push Sports Kniebrace bij het buigen en strekken. Een sportbrace uit de Push Sports lijn is dan ook een uitstekend hulpmiddel om de belastbaarheid van het lichaam te verhogen. De vrees dat spieren bij gebruik van sportbraces door gewenning zouden verzwakken is ongegrond. De spieren blijven met een sportbrace dezelfde arbeid verrichten die ze zonder brace ook zouden leveren. Sportbraces ontlasten namelijk niet de spieren, maar ondersteunen de gewrichtsbanden.

EEN ZEKER GEVOEL

De sportbraces uit de Push Sports lijn hebben een uitstekende pasvorm. Tevens wordt er, daar waar nodig, gebruik gemaakt van antislip materiaal. De brace blijft hierdoor, ook tijdens sport, goed op zijn plek zitten. Het gebruik van luchtdoorlatend materiaal zorgt ervoor dat de brace ademt en niet zweterig aanvoelt. Hierdoor zijn de braces zeer comfortabel en kan er met een vrij en zeker gevoel gesport worden.

WANNEER EEN SPORTBRACE TE GEBRUIKEN?

BIJ BLESSURES
Een geblesseerde sporter wil niet alleen zo snel mogelijk van zijn blessure afkomen, hij wil ook gauw terugkeren op de baan of in het veld. In de begeleiding van een arts of andere zorgprofessional is een sportbrace een effectief hulpmiddel.

TER PREVENTIE
Als de blessure vrijwel is genezen wil de sporter alles op alles stellen om snel weer het veld in of de baan op te kunnen. De aangedane gewrichtsstructuren zullen echter nog geruime tijd zwakker blijven. Om te voorkomen dat er snel wéér letsel optreedt, is het raadzaam een sportbrace ter bescherming te gebruiken. Ook bij grote belasting door zwaar of veelvuldig trainen kan het verstandig zijn om het gewricht extra te beschermen tegen blessures.

BIJ OVERBELASTING
Veel blessures ontstaan door te veel, te zwaar of te onregelmatig trainen. Ook een verkeerde techniek of ongeschikt sportmateriaal kan voor problemen zorgen. Bij overbelastingsletsels, kan een brace een waardevol hulpmiddel zijn. Bij veel voorkomende overbelastingsklachten, zoals de tennisarm of jumpers knee, is de peesaanhechting geïrriteerd of zelfs ontstoken. De brace ontlast de aanhechting waardoor pijn vermindert.

Overzicht Push Sports braces

Blessureherstel.nl voert het complete assortiment van Push Sports. Voor een overzicht van alle braces verwijzen wij u graag door naar de productpagina.

Bron: Push Sports