Blessure door nieuwe schoenen

Voet blessure

Blessures kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Zo kan een slechte trainingsopbouw ervoor zorgen dat je klachten krijgt tijdens het sporten en kun je met een beetje pech je enkel flink blesseren wanneer je je verstapt. Maar ook sporten met slecht materiaal kan – zoals je misschien zou verwachten – tot blessures leiden. Wat veel mensen echter niet weten is dat blessures ook kunnen ontstaan door nieuw materiaal zoals nieuwe schoenen.

Een klassiek voorbeeld is een sporter die sinds kort last heeft van een blessure tijdens het hardlopen. “Aan de nieuwe schoenen kan het niet liggen, want die zijn immers net nieuw en notabene twee maanden geleden nog in de winkel speciaal aangemeten”. Toch?

Het tegendeel is echter waar; ook nieuwe schoenen kunnen juist de oorzaak zijn van een blessure. En dan hebben we het niet alleen over een simpele blaar op de hiel door te strakke schoenen. Zo kan te veel demping of een verkeerde correctie van de stand van de voeten ervoor zorgen dat er juist meer klachten ontstaan in plaats van minder.

Zo wees een onderzoek uit 2018 al aan dat te veel demping juist zorgt voor stijvere benen met de nadelige gevolgen van dien. Maar ook wanneer een voetcorrectie verkeerd of te extreem wordt toegepast kan dit voor het ontstaan van blessures zorgen. Niet alleen voetblessures, maar ook blessures van de knie, heup of zelfs de rug.

Vergeet daarom niet ook te kijken naar je schoenen als het om blessures gaat. Want zelfs je nieuw aangemeten schoenen kunnen zomaar de oorzaak van het probleem zijn. Laat je daarom goed informeren en ga op tijd terug naar de winkel als je het vermoeden hebt dat je een blessure ontwikkelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.blessureherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 22 reviews.