Klachtenvrij hardlopen? Compressiekousen!

Herzog compressie kousen korting

Last van pijntjes?

Ben je een fanatieke hardloper, of heb je het hardlopen na maanden (of zelfs jaren) weer eens opgepakt? Hardlopen is populairder dan ooit door corona. Fit worden is leuk, maar gaat vaak gepaard met kleine pijntjes, klachten en wellicht zelfs sportblessures. Hoewel je conditie met sprongen vooruitgaat en je zelfs een nieuw paar hardloopschoenen hebt aangeschaft, ervaar je steeds vaker stijve kuiten. Het kan ook zijn dat je na je dagelijkse rondje door het park of na die pittige intervaltraining op de weg veel last hebt van spierpijn in je onderbenen. Fanatieke lopers krijgen bij het opvoeren van hun kilometers vaak last van hun achillespees of scheenbeen. Dit zijn allemaal eerste signalen van een beginnende blessure. Waarschijnlijk heb je op internet gekeken en ben je termen zoals: zweepslag, shinsplints en scheenbeenvliesontsteking tegen gekomen. Allemaal verschillende termen voor hardloopblessures. Je bent zeker niet de enige die hier last van heeft en een oplossing zoekt. In deze blog helpen we je een handje!

Compressiekousen dragen tijdens en na het hardlopen

Door het dragen van Herzog Sportcompressie kousen tijdens het hardlopen help en stimuleer je je kuitspieren. De PRO compressiekousen en compressietubes (kousen zonder voet) leveren een relatief hoge compressie vanaf de enkel tot de knie. Deze stevige compressie op het onderbeen zorgt ervoor dat je kuitspieren compact worden gehouden en er minder trekkrachten aan je achillespezen en je scheenbeenvlies ontstaan. Het resultaat? Spierschade wordt beperkt en jij hebt minder snel last van kuitklachten en scheenbeenblessures. Bovendien ervaar jij na het hardlopen veel minder spierpijn.

Wil jij altijd fit en uitgerust aan je volgende training beginnen? Dan is het aan te raden om de kousen ook na je training geruime tijd aan te houden. Door het afnemende drukprofiel stimuleren de Herzog Compressiekousen de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Op die manier geef jij je herstel een boost! Let wel op: gebruik de compressietubes (kousen zonder voet) alleen tijdens het hardlopen en niet erna. Wanneer je benen zich in ruststand bevinden, is er namelijk geen sprake van compressiewerking op de voet, maar alleen op het onderbeen. Combineer deze tubes met compressie enkelsokken voor o.a. het voorkomen van irritatie van de peesplaat onder de voet.

Bestel nóóit de verkeerde maat!

Bij de Herzog compressiesokken en tubes is het essentieel dat u de goede maat besteld. Als het niet goed aansluit op uw benen is de werking niet voldoende. Maar hoe voorkomt u dat u de verkeerde maat besteld? Door ons geavanceerde opmeetsysteem ontvang je altijd een compressiekous die exact op jouw benen is afgestemd. Bij de compressiekousen en compressie tubes vindt u de maatapp.

Voor het gebruik van de maatapp is het van belang dat je een meetlint hebt, je niet over je kleding heen meet en je een ontspannen houding aanneemt. Je moet zo zitten dat je voeten plat op de grond staan en je knieën een hoek van 90° vormen. Voor het beste resultaat is het beter om door iemand anders je benen op te laten meten. Wanneer je dit zelf doet kan je onbewust je spieren aanspannen waardoor de meting niet kan kloppen.

Bij het invullen van de maatapp is het belangrijk om eerst je product aan te geven, vervolgens alle velden in te vullen en op bereken te klikken. Bij twijfel kunt u hier een filmpje bekijken over het juist opmeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.blessureherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 22 reviews.