Wintersport zonder blessures?

Wintersport blessure voorkomen

Jaarlijks doen zo’n 950.000 Nederlanders aan wintersport. Voor de meesten is snowboarden, skiën en/of langlaufen geen alledaagse bezigheid. Een pijntje of blessure is dan snel opgelopen. In deze blog besteden we aandacht aan het voorkomen van blessures tijdens de wintersport.

Top 5 wintersportblessures (Bron: snowbreaks.nl)
1. Knieblessures: 23%
2. Blessures aan benen en scheenbenen: 11%
3. Schouderblessures: 10%
4. Polsblessures: 9%
5. Kuitblessures: 9%

Werking van de spieren

Tijdens het skiën en snowboarden staat je onderbeen vast in de schoen die is verbonden met de board of ski. Dit betekent dat je voet niet de natuurlijke pompbeweging kan maken, waardoor de spiercirculatie van de spieren in de kuit is verminderd. Zuurstof en suiker wordt niet meer naar de spiercel toe gevoerd en de afvalstoffen worden niet voldoende afgevoerd. Met als gevolg; kramp in de kuiten. Hierdoor kan soms vocht in je onderbeen ontstaan.

Blessure voorkomen tijdens wintersport?

De oplossing; Herzog PRO Sport Compressiekousen. Je ziet misschien wel eens sporters met de kniekousen lopen. Steeds meer sporters zijn overtuigd geraakt van de werking van deze compressiekousen. De kousen stimuleren de bloedcirculatie, waardoor zuurstof en suiker beter wordt opgenomen en de afvalstoffen beter worden afgevoerd. De kramp wordt hierdoor voorkomen en jij kunt optimaal genieten van je wintersport!

Niet alleen voor de kuiten, maar ook voor verzuurde bovenbenen heeft Herzog dé oplossing. De Herzog PRO Compressie shorts zorgen ervoor dat de afvalstoffen beter worden afgevoerd tijdens het sporten. Dit voorkomt verzuring en kramp in de bovenbenen.

Voorbereiding wintersport

De meeste blessures ontstaan aan het eind van de wintersportweek. Je lichaam is niet gewend aan 5 dagen per week intensief bezig zijn, waardoor je over je grens heen gaat. Ga daarom niet te hard van stapel aan het begin van de week en zorg voor voldoende pauzes op de dag. Drink daarnaast voldoende water om de spierfunctie zo optimaal mogelijk te houden.

Het meest ideale zou zijn als je voor de wintersport een aantal keer je ski’s of snowboard onderbind en alvast wat indoor pistes pakt. Op die manier went je lichaam aan de activiteit die jij straks een week lang vraagt. Ook kun je ter voorbereiding thuis kracht en behendigheid trainen om je lichaam optimaal voor te bereiden op de wintersport. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de trainingsladder met bijbehorende oefeningen gebruiken.

Met deze tips kun jij onbezorgd genieten van je wintersport!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.blessureherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 22 reviews.