Kinesiotape zelf aanbrengen

CureTape rollen kinesiotape

Klachten en pijn verminderen met tape? Misschien ken je het al of heb je het al eens voorbij zien komen bij topsporters… Vandaag de dag wordt het veel gebruikt door zowel topsporters als recreatieve sporters. Fysiotherapeuten die het niet gebruiken zijn schaars. Kinesiotape of Medical Tape! Kinesiotape vermindert de pijn bij blessures, vergroot de mobiliteit bij gewrichtsklachten en masseert het bindweefsel. Wat de tape precies is, doet en hoe je het zelf toepast lees je hieronder.

Wat is kinesiotape?

Kinesiotape heeft, wat betreft elasticiteit en dikte, dezelfde eigenschappen als de menselijke huid. Door de rekbaarheid past de tape zich eenvoudig aan bij iedere natuurlijke beweging en zorgt ervoor dat je geen last ervaart van bewegingsbeperkingen. De kinesiologische tape wordt gemaakt van elastisch katoen en bevat een stevige lijmlaag van acryl. Deze lijmlaag zorgt ervoor dat de tape 4 tot 7 dagen blijft zitten en is waterbestendig.

Werking kinesiotape

Het herstellende vermogen, de ondersteuning, de stabiliteit en het niet beperken van de bewegingsruimte maken de tape geschikt voor de behandeling van diverse klachten en blessures. Kinesiotape is daardoor ook een bijzonder goede aanvulling op de behandelingen van fysiotherapeuten en sportmasseurs en kan worden ingezet tijdens het genezingsproces.

Door de tape aan te brengen op spieren of gewrichten in uitgerekte positie wordt de natuurlijke beweging niet beperkt en wordt het bindweefsel geactiveerd en gemasseerd bij natuurlijke ontspanning van het lichaamsdeel.

Bij natuurlijke ontspanning zie je op de plek van de tape golfjes ontstaan. Wanneer deze golfjes zichtbaar zijn wordt er ruimte gecreëerd tussen de opperhuid en onderhuid. Deze ruimte heeft invloed op zenuwen, bloed- en lymfevaten en activeert het pijn dempende systeem.

Medical tape zelf aanbrengen

Heb je last van een blessure aan een spier of gewricht? Medical Tape of kinesiotape is ook zelf aan te brengen. Met de juiste stappen en aanwijzingen kan jezelf de meest voorkomende spier- en gewrichtsblessures zelf tapen en behandelen. Zelf proberen? Bekijk de video’s op het Youtube kanaal van Just Tape It. Leer stap voor stap hoe je de tape aanbrengt.

Via onze webshop bestelt u eenvoudig de CureTape. Vervolgens kunt u stapsgewijs aan de slag met de video’s. De CureTape is verkrijgbaar in vele kleuren en verschillende prints! Speciaal voor de sportwereld is er CureTape Sport met een betere water- en zweetbestendigheid. Voor ieder wat wils.

Klik hier om snel uw CureTape te bestellen in verschillende kleuren en prints!

Bron: Matchu Sports

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.blessureherstel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 22 reviews.